Panduan Bagi Penghidap Penyakit Buah Pinggang Kronik (CKD)

Perjalanan Dialisis Anda dirangka untuk menyediakan pengetahuan dan sumber yang anda perlukan untuk merancang dan menikmati kehidupan yang sihat sepenuhnya sepanjang rawatan dialisis atau rawatan lain untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Dapatkan Jawapan Yang Anda Perlukan

Cari maklumat yang anda perlukan untuk meyakinkan diri anda serta  mengambil langkah seterusnya dalam perjalanan rawatan anda.

Tinjau Pilihan Rawatan Anda

Rawatan dialisis adalah berbeza mengikut kesesuaian dan keperluan pesakit. Apakah rawatan yang sesuai untuk anda? Tinjau pilihan dan kaedah rawatan yang sesuai untuk anda.

Hidup Sejahtera dengan Dialisis

Ketahui bagaimana anda boleh mengekalkan kesihatan fizikal dan mental sepanjang perjalanan dialisis anda.  

Doktor bercakap dengan pesakit buah pinggang dari belakang meja

Dapatkan Jawapan Yang Anda Perlukan

Selepas berbincang dengan pakar klinikal, anda mungkin memerlukan maklumat tambahan untuk membuat anda merasa selesa dan yakin untuk merancang perjalanan dialisis anda. Ketahui lebih lanjut tentang penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan apakah kesannya terhadap anda dan badan anda. 

Doktor berbual bersama pesakit buah pinggang

Tinjau Pilihan Rawatan Anda

Penyakit buah pinggang kronik (CKD) boleh dirawat dengan cara-cara yang berbeza. Tentukan pilihan rawatan mana yang sesuai dengan keperluan fizikal, emosi dan gaya hidup anda dan bersiap sedia untuk membuat keputusan rawatan bersama pakar klinikal anda.

Pesakit berbasikal dan beriadah di luar rumah

Hidup Sejahtera dengan Dialisis

Untuk hidup sihat dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD), anda perlu membuat pilihan positif.  Ketahui bagaimana anda boleh mengekalkan kesihatan fizikal dan mental sepanjang perjalanan dialisis anda dan mengecapi sepenuhnya nikmat hidup.

Pesakit dan pasangannya berjalan bersama-sama di tepi pantai di luar waktu dialisis

Adakah Anda Seorang Penjaga atau Adakah Seseorang Yang Anda Sayangi Perlu Menjalani Dialisis?

Menjadi seorang penjaga atau orang yang tersayang kepada pesakit dialisis bermaksud bahawa kehidupan anda akan berubah dalam satu cara atau yang lain. Pengetahuan tentang apa yang harus dijangkakan boleh membantu anda untuk bersedia menghadapi perjalanan pada masa akan datang. Baca lebih lanjut mengenai apa yang boleh dijangkakan, bagaimana anda boleh memberi sokongan kepada orang yang  disayangi dan mengapa penting untuk anda menjaga diri anda.

Ketahui Lebih Lanjut